FÖRESTÄLLNING
THE MORAL COMPASS

STRANGERS, IMMIGRANTS, ROOTS & CLASSES

EN NORDISK FÖRESTÄLLNING EDDIE YALMAN& JULIAN "JOUJOU" NAMROUDOM


Hur ser den moraliska kompassen ut för varje människa? En händelse kan tolkas på många olika sätt beroende på vem som ser den. I denna nordiska föreställning “The Moral Compass” kommer vi att dyka ner i fyra olika stycken "StrangerS", "Immigrants", "Roots" & "Classes" med unikt berättande utifrån koreografernas egna berättelser.


Genom den nordiska föreställningen "The Moral Compass" får du uppleva fyra olika stycken "StrangerS", "Immigrants", "Roots" & "Classes" med koreograferna Julian "Joujou" Namroud från Sverige, Aaliyah Jakobsson från Norge och Marie Kaae från Danmark . Koreograferna är skapande konstnärer som arbetar inom scenkonsten med olika dansuttryck och rörelser som Hip hop & House dance.


"Tre olika stycken med sex olika dansare, men med ett gemensamt mål... den moraliska kompassen".PRODUKTION


Koreograf

Aaliyah Jakobsson (NO), Julian "Joujou" Namroud (SE) & Marie Kaae (DK)


Dansare

Aaliyah Jakobsson (NO), Eddie Yalman (SE), Eshidoreen Paradiso (NO), Julian "Joujou" Namroud (SE), Marie Kaae (DK) & Raffael Bender (DE/DK)


Kompositör

Alexander Da Silva (SE), Kian Fakhary (SE), Raffael Bender (DE/DK) & Stew Menit (NO)


Kostym design

Aaliyah Jakobsson (NO), Dedicated brand (SE), Eshidoreen Paradiso (NO), Julian "Joujou" Namroud (SE), Jupiter Childart (DK) , Marie Kaae (DK)


Foto & Film

Azi Nouiem (SE), Christian jr Kapako (NO), Joseph Amegatcher (SE) & Thomas K.W Rasmussen (DK)


Dramaturgisk stöd

Toby Kassell (UK/EU)


Ljus design & Scenograf

Aaliyah Jakobsson (NO), Eddie Yalman (SE) & Marie Kaae (DK)


Producent

Eddie Yalman (SE)


Project idé

Eddie Yalman (SE) & Julian "Joujou" Namroud (SE)MED STÖD FRÅN


ID Crew | Danscentrum Väst, Dedicated Brand, Göteborgs Stad, Haga Teatern, Konstkollektivet, Kulturrådet, Kulturungdom, Nordiska Folkhögskolan, Stora Teatern, United Soul, Vulkano, Västra Götalandsregionen.


EDDIE

YALMAN

RAFFAEL

BENDER

ESHIDOREEN

PARADISO

STRANGERS

REKLAMVIDEO

JULIAN

NAMROUD

MARIE

KAAE

AALIYAH

JAKOBSSON

ROOTS

REKLAMVIDEO

EDDIE

YALMAN

STRANGER

X

STRANGER

JULIAN

NAMROUD

REKLAMVIDEO
STRANGER X STRANGEROM


“STRANGER X STRANGER” är vi främlingar? Någon man inte känner till, ett främmande möte som kan kännas obehagligt. Varje första möte mellan människor startas med att någon är främmande. Hur bemöter vi någon som man inte känner? Är vi nyfikna? Obekväma? Rädda? Försiktiga? Påverkar vi med kroppsspråket och ögonkontakten? Vilket kommunikationssätt använder vi oss utav? I varje relation vare sig det är familj, vänner, sambo, partner eller kollegor så finns det en period då man är en främling för varandra. När är det? Är det bara i början? Kan man vara en främling senare i livet också i dessa relationer? Hur länge är vi främlingar?


Föreställningen “STRANGER X STRANGER” är en 45 minuters duo föreställning med koreograferna/dansarna Julian Namroud och Eddie Yalman som fördjupar i temat främling som kommer ta med publiken genom en resa där två dansare möts som främlingar och utforskar gränserna, nyfikenheten och rädslan som uppstår. Föreställningen kommer att utforskar de olika stadierna som utspelar sig mellan två främlingar när de träffas första gången. Det essentiella mittpunkten för “STRANGER X STRANGER” är en mötesplats där interaktionen med det okända och pulsen som uppstår i nuet är vad som ger rörelserna dynamik, kommunikation och identitet.PRODUCTION


Koreograf, dansare & dramaturg

Julian Namroud (SE)


Assisterande koreograf, dansare & scenograf/ljusdesign

Eddie Yalman (SE)


Kompositör

Alexander Da Silva (SE) & Kian Fakhary (SE)


Kostym design

Dedicated brand (SE) & Julian Namroud (SE)


Foto

Fredrik Sundqvist (SE)


Film

Azi Nouiem (SE) & Joseph Amegatcher (SE)


Dramaturgisk stöd

Toby Kassell (UK/EU)


Producent

Eddie Yalman (SE)


Projekt idé

Eddie Yalman (SE) & Julian Namroud (SE)MED STÖD FRÅN


ID Crew | Blacnoize, Danscentrum Väst, Dedicated Brand, Göteborgs Stad & Riksteatern.

JAG ÄROM


Vem är jag? Är jag en reflektion av vad andra ser? Eller är jag den personan jag vill att andra ska se mig som? Är jag mitt förflutna eller min framtid? Är jag min dans? En resa genom livets stora existentiella frågor som väcker minnen och en kamp i nuet, "jag är" vad? Föreställning “JAG ÄR” är ett soloverk som är skapad av koreografen och medverkas av dansaren Julian “Joujou” Namroud. Vem säger vem jag är ? Hur säger jag vem jag är?


Genom föreställningen “JAG ÄR” kommer man att få uppleva en berättelse och tolkningsfråga av ens egna identity som en individuell person, dansare, koreograf och kreatör. Just detta att känna sig hemma och förtrogen i sin tradition och samtidigt vilja vidga gränserna för sig själva och sin konst i den paradoxen har soloverket vuxit fram. I det egna dansandet söker Julian likheter och olikheter mellan hip hop dans och sin egen kulturs folkdans – den kaldeanska danskulturen.


“Föreställningen “JAG ÄR” är ett soloverk som är del av föreställningen ”Jag är man, alltså dansar jag” har växt fram genom överraskande och omtumlande möten mellan tre dansare och individer som delar med sig av sina erfarenheter. En resa i delandets glädje. Det handlar om att få dansa som man själv vill, om modet att utmana sig själv och givna mönster. Att våga säga ”Jag är jag, alltså dansar jag”. I de många samtalen och i arbetet på golvet upptäckte de tre dansarna att en sak hade de verkligen gemensam: musiken och dansen fanns väldigt tidigt i deras liv. Tidigt i barndomen, i familjen och vardagen. Och för alla tre blev dansandet något absolut nödvändigt i livet.”PRODUKTION


KOREOGRAFI & DANS Julian ”Joujou” Namroud


DRAMATURG Bodil Persson


KOSTYMÖR Sarah Nakiito


KOMPOSITÖR Blacnoize, Alexander Da Silva & Kian Fakhary


LJUSDESIGN Vilhelm Montán Lindberg, i samarbete med ensemblen


LJUDINSPELNINGAR Johannes Falk


FOTO Gustav Ågerstrand


PRODUCENT Eddie Yalman & Rebecka Melin


“JAG ÄR” är en soloverk av Julian “Joujou” Namroud som ingår i föreställningen “Jag är man - Alltså dansar jag” som är producerad av Scenkonst Sörmland i samband med konstnärlig chef Maria Weisby och verksamhets chef Jörgen Lindvall. Verksamheten finansierades av regionen, länets kommuner samt Statens Kulturråd.


JAG ÄR

JULIAN

NAMROUD

JAG ÄR

REKLAMVIDEO

BEHÖVER DU EN FÖRESTÄLLNING?


Vi erbjuder allt från solo verket "Jag är" till duoverket "STRANGER X STRANGER", "Immigrants" & "Roots" eller den kompletta nordiska föreställningen "The Moral Compass" med hela det kreativa teamet.

.


Med de rätta verktyg kan vi erbjuda specifika paket för dina behov.